Puberpracht

Puberpracht (12-18 jaar)

Puber zijn gaat soms gepaard met wisselende stemmingen. De overstap naar het voortgezet onderwijs, de zoektocht naar je identiteit en je plek in een groep vinden kunnen voor veel onzekere gevoelens zorgen.
Eén troost….hierin sta je niet alleen!

Regelmatig kom ik prachtige pubers tegen in mijn praktijk. Ze hebben veel gemeen samen. Ze willen allemaal graag meer zelfvertrouwen voelen.

Wil jij je ook graag zelfverzekerder voelen? Ben je op zoek naar wie je bent? Weet je niet zo goed waar je talenten en kwaliteiten liggen? Wil je je weerbaarder voelen tussen je vrienden en vriendinnen? Wil je je sterk voelen als je voor een groep staat? Wil je jezelf beter leren uiten en je behoeften durven uitspreken? Wil je beter letten op je grenzen en die van de ander? Wil je je communicatieve vaardigheden verbeteren? Wil je initiatief durven nemen en leiderschap tonen? Vind je het leuk om met een paard of een hond als coachmaatje te werken?

Herken jij jezelf in bovenstaande vragen?

Dan is de puberpracht training iets voor jou. In deze training zitten onderdelen uit het Rots en Water programma. Het coacheespel nodigt je uit om over thema’s die je tegenkomt in je dagelijkse leven, na te denken en te praten. Hieruit kunnen creatieve werkvormen ontstaan. Zo ontstaat er een talentgericht coachingsprogramma dat jou inzicht en bewustzijn geeft in jouw persoonlijke kracht. Het spel Alias nodigt je uit te oefenen met communiceren voor een groep onder tijdsdruk en met spanning. Dit kan erg handig zijn als je iets mag presenteren op school en je daar moeite mee hebt. De coöperatieve spellen van Earthgames zorgen voor oefenen in het samenwerken. Het sociale vaardigheidsprogramma: “De dieren van de axenroos” geven je inzicht in gedragspatronen die helpend zijn en die niet helpend zijn. Oude, niet helpende gedragspatronen mogen worden losgelaten in situaties waarin ze belemmerend werken en nieuwe helpende gedragspatronen mogen worden verankerd.

 

Het grote weerbaarheidsspel voor pubers

Dit spel is gemaakt door Tea Adema. Je leert op een assertieve manier te communiceren vanuit je eigen wensen en behoeften waarbij je ook rekening houdt met de ander. Door deze manier van communiceren aan te leren zorg je dat je op durft te komen voor jezelf zonder dat je daarvoor een strijd hoeft te voeren.

7 kleuren stappen van de Regenboog 

Deze methode is door mijzelf ontwikkeld vanuit de wens het eigen proces van jezelf visueel inzichtelijk te maken door het gebruik van de kleuren en de ontwikkelingsfasen die daaraan gekoppeld zijn. Vanuit de rode kleur, je basisveiligheid stap je over naar oranje en herken en erken je jouw emoties, je stapt over naar geel ontdekt wat je wilt, je stapt over naar groen en durft te hart te volgen, je stapt over naar blauw en durft te wensen en behoeften uit te spreken, je stapt over naar paars en heb zelfbewustzijn en zelfinzicht gekregen, dan sta je daarna in violet, je straalt maar blijft verbonden met je stevige basisveiligheid. Op deze manier maakt het kind op een speelse manier kennis met de 5 G’s van de cognitieve gedragstherapie (gebeurtenis, gedachte, gevoel, gedrag en gevolg) en de RET (Rationele Emotieve Therapie).

Puberpracht kan zowel individueel als in kleine groepjes worden gegeven. Dit is afhankelijk van wat jij zelf wilt en hoeveel vraag er op dat moment is. Het aantal pubers in een groep is 4 – 6. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht.

De groepstraining bestaat uit 10 bijeenkomsten.

In alle gevallen kunnen de paarden en de honden een rol gaan spelen in de coaching.

Vraag gerust naar meer informatie of kijk in de agenda wanneer er weer een puberpracht groepstraining van start gaat.

De kosten voor een groepstraining bedragen 150 euro inclusief BTW per kind.

Het individuele coachtraject verloopt op maat.

Een individuele coachsessie kost 70 euro inclusief BTW per uur.

Jeugdhulp voor kinderen tot 18 jaar valt onder de jeugdwet welke is geregeld bij de gemeente.

Als zorgaanbieder ben ik aangesloten bij Centraal Gelderland voor de gemeenten:
Doesburg, Velp, Rozendaal, Rheden, Arnhem, Zevenaar, Duiven en Westervoort.

Informeer bij uw gemeente voor verwijzing vanuit het jeugdteam/centrum van jeugd en gezin of vraag een verwijsbrief aan uw huisarts. Hieruit kan een toewijzing jeugdhulp ontstaan en komt u mogelijk voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking.