Mijn achtergrond

Ooit ben ik begonnen als 19 jarige bij Sterpolis Verzekeringen als verzekeringsadviseur. Met mijn assurantie B diploma op zak heb ik veel geleerd op het gebied van communicatie en advisering. Als senior en praktiserend supervisor van het Callcenter leidde ik nieuwe collega’s op. Ik schreef een opleidingsboek, voerde functioneringsgesprekken. Ik groeide in mijn rol als adviseur door naar opleider en coach. Ik heb er 8 jaar met veel plezier gewerkt, totdat het bewustzijn kwam een andere richting in te willen gaan. Ik maakte de overstap naar de PABO op Hoge School Arnhem Nijmegen (HAN). De 4 jarige opleiding doorliep ik versneld in 2,5 jaar. Ik startte als leerkracht in het basisonderwijs en in het speciaal voortgezet onderwijs. Ik volgde een extra verdiepingsjaar pedagogiek. Tijdens mijn werk ontdekte ik de aantrekkingskracht die ik steeds weer voelde met kinderen die iets extra nodig hadden. Het triggerde mij om verder te onderzoeken naar mogelijkheden die deze passie kon omzetten tot een beroep.

Na 6 jaar voor de klas gestaan te hebben begon mijn zoektocht naar de juiste verdieping en zo startte voor mij de passie als kindercoach. Ik sprong de diepte in en heb me bijgeschoold tot kindercoach, met aanvullende expertise in AD(H)D, het hoogsensitieve kind, oplossingsgerichte therapie, RET (Rationeel Emotieve Therapie). Ik verdiepte me in mindfulness en NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg en de sociale vaardigheidstraining vanuit de “dieren van de Axenroos”, gebaseerd op de roos van Leary.

Ik ben opgeleid tot Rots en Water trainer basisschoolbreed aan het Rots en Water Instituut met een extra specialisatie in focus op meisjes en vrouwen.

Bij Pets4Care volgde ik de training tot Dierbegeleider en VIDA, een weerbaarheidstraining gebaseerd op Rots en Water met inzet van de hond.

Voor HondInzicht verzorg ik, vanuit mijn expertise met kinderen, 3 dagen van de 10 daagse opleiding tot “Begeleider angst voor honden”.

Bij HondInzicht heb ik me laten opleiden tot “begeleider hersenwerk voor honden” en pas ik het spelen van de hersenspelletjes met de honden toe in mijn coaching aan kinderen.

Bij Caprilli Coaching en Training volgde ik de Basisopleiding Paardencoach.

Ik ben erg geïnteresseerd in de kracht en de macht van voeding en ben opgeleid tot gewichtsconsulent en natuurvoedingsadviseur. Als er vraag is vanuit de ouders of vanuit het kind, begeleid ik ouders en kinderen graag naar een gezond voedingspatroon, zonder daarbij een weegschaal of meetlint te gebruiken, maar door praktisch aan de slag te gaan. Hiervoor heb ik de kinderkookcoach en de voedingsspiegel ontwikkeld. Lees hier meer over op deze site onder de kopjes, kinderkookcoach en voedingsspiegel.

Ik ben als kindercoach geregistreerd bij het  “Kindercoach Gilde” en de vakorganisatie ADIONA.

adiona rotswater-logo