Over mij

Hoe het begon

In 2014 startte ik vanuit het onderwijs komend, mijn kindercoachpraktijk. Nu ik dit schrijf is het juni 2019. Waar ik de afgelopen 5 jaar heel druk mee was, is kinderen begeleiden in de leeftijd van 6-18 jaar en hun ouders, als het gaat om groei in sociale vaardigheden, sociale weerbaarheid, vergroten van zelfvertrouwen, overwinnen van angsten, omgaan met echtscheidingssituaties, rouwverlies en hulpvragen die gerelateerd zijn aan een diagnose zoals bijvoorbeeld ADHD en/of autisme. Ik kreeg ook al enkele hulpvragen binnen van pubermeiden die te maken hadden met een negatief zelfbeeld en een verstoord voedingspatroon. Ik ben dankbaar dat ik deze meiden door mijn coaching weer het geloof in henzelf heb kunnen terug laten voelen, waardoor ze weer vertrouwen kregen in zichzelf en de wereld en weer terug konden keren naar een gezond voedingspatroon, vanuit zelfliefde.

In die 5 jaar ben ik ook zelf gegroeid en heb ik mezelf ontwikkeld in wie ik ben en waar ik voor sta. Door studie en uit ervaringen die ik in het leven en mijn praktijk opdeed, werd voor mij duidelijk dat ik mezelf wilde richten op een hele kwetsbare doelgroep. Pubermeiden die zich onzeker voelen over zichzelf, sociaal angstig zijn en faalangstig zijn. Deze pubermeiden worstelen met een negatief zelfbeeld en voelen weinig zelfvertrouwen en willen graag meer grip en regie over zichzelf en het leven. Ze zijn op zoek naar houvast om die veiligheid in zichzelf te kunnen voelen en zich vrij te voelen in zichzelf en in de contacten met leeftijdsgenootjes. Ze willen erbij horen, aardig gevonden worden, zich geliefd voelen. Dit proces kan echter uitmonden in ongezonde zelfzorg. Veel meisjes kunnen zo onbedoeld en onbewust verwikkeld raken in een ongezond eetpatroon en misschien wel in een ernstige eetstoornis belanden.

Hier ben ik zelf in mijn puberteit na PTSS (Post Traumatische StressStoornis) ook in beland. De wachtlijsten bij klinieken en instanties die werken met eetstoornissen zijn lang en het valt niet mee om de juiste hulpverlening te krijgen die aansluit bij de behoeften. Daarom geef ik preventieve zorg en bied ik mijn coaching aan om te helpen voorkomen dat het zover komt. Ik ben er zelf gelukkig, na veel hulpverlening, door zelfhulp en zelfstudie en door steun vanuit mijn omgeving, heel goed en sterk uitgekomen. Mijn lijf en mijn brein hadden nog jarenlang last van restklachten. Ik verdiepte me in orthomoleculaire voeding en genas, door mezelf gezond te leren voeden, veel van mijn fysieke en geestelijke klachten. Dit deed ik vanuit zelfliefde. Ik wilde niet meer met mezelf strijden, ik zag en voelde dat zelfliefde de sleutel was naar genezing van mijn ongezonde eetpatroon, negatieve zelfbeeld en het ontbreken van mijn zelfvertrouwen.

Ik heb het punt bereikt waarop ik vanuit zelfliefde goed voor mezelf kan zorgen, een evenwichtig voedingspatroon heb kunnen creëren en ben al jaren op een stabiel gewicht en heb veel energie.

Ik kijk positiever naar mezelf en de wereld en voel me sterker en heb meer zelfvertrouwen.

Dit gun ik iedere pubermeid en iedere vrouw!

En vanuit die passie heb ik “liefde in je lijf, liefde in je leven” ontwikkeld.

Ik was zelf die kwetsbare pubermeid toen het allemaal begon, ik was zelf die volwassen vrouw, die er nog steeds mee kampte. Op mijn 40e verjaardag veranderde dat toen bij mij het roer om ging en ik besloot niet meer mezelf te bekritiseren, maar vanuit zelfliefde en zelfzorg stabiliteit en rust te vinden in mijn eetgedrag. In de afgelopen 5 jaar heb ik in mijn praktijk gezien wat er gebeurt als vrouwen (veelal moeders), die ik coachte, zich sterker gaan voelen in wie ze zijn, meer zelfvertrouwen voelen in de opvoeding, een positiever zelfbeeld kregen. De persoonlijke groei van een moeder heeft zoveel invloed op de relatie met haar kind(eren). Ik gun het dus ook ieder kind om een moeder te hebben die zich happy voelt in haar lijf en van zichzelf houdt.

Wanneer je als moeder liefde voor jezelf kunt ontvangen door liefde te schenken aan jezelf, heb je ook veel liefde te geven aan je kind(eren).

En daarom voel ik dat mijn missie niet enkel de wereld in mag voor al die prachtige pubermeiden, maar ook voor al die prachtige vrouwen.

Ik leerde door te ervaren steeds meer over mezelf, over mijn verlangen, over mijn eigen kwaliteiten en wensen. Lang koesterde ik een droom om meisjes en vrouwen te helpen van hun lijf te houden.

Ik ken de pijn van het strijden tegen mijn lichaam, tegen mezelf, tegen kilo's.

Ik heb na heel veel vallen en opstaan, veel therapie en coaching, studie en met steun van veel lieve mensen om me heen, ervaren dat zelfliefde, zelfacceptatie, zelfkennis, zelfbewustzijn, zelfinzicht, zelfzorg, zelfbeheersing en zelfvertrouwen allemaal ingrediënten zijn om jezelf lief te kunnen hebben en zo het lichaam te kunnen ontvangen waar je zo naar verlangt.

Ben je nieuwsgierig naar mijn opleidingsachtergrond?

Ik ben professioneel coach en sta ingeschreven bij de NOBCO, ik ben professioneel kindercoach en sta ingeschreven bij ADIONA, ik ben gediplomeerd gewichtsconsulent en natuurvoedingsadviseur. Ik ben gediplomeerd Rots en water trainer met als specialisatie meisjes en vrouwen, ik heb me bij laten scholen in angststoornissen, voeding en brein, voeding en hormonen, voeding en burn-out. Daarnaast ben ik gediplomeerd paardencoach en ben ik opgeleid in het coachen met honden. Het kan dus zomaar zijn dat ik in mijn coachsessies een paard of een hond in zet als co-coach, dit gaat altijd in overleg met jou.

Zoveel mogelijk vrouwen en meisjes te helpen weer liefde voor zichzelf te voelen, voor hun lijf, voor wie ze zijn als belangrijk persoon op deze aarde.

Mijn professionele coaching samen met mijn ervaringsdeskundigheid en kennis over volwaardige voeding kunnen ook jou helpen om daar te komen waar je wilt zijn.

De strijd met jezelf, met eten en met de kilo's liefdevol achter je te laten. Een gezond gewicht, energie en fitheid, levensvreugde...alles is er ook voor jou.