Over mij

2014 startte ik mijn kindercoachpraktijk op Boerderij Groot Nijhof in Doesburg

Ik ben Ursula Beekman, geboren in 1972 en als kind was ik altijd al erg begaan met de natuur en dieren. Ik was creatief en had als kind zijnde al mijn eigen pony. Ook kookte ik van jongs af aan al graag en ik was een echt buitenkind. Op mijn 18e leerde ik mijn huidige man kennen en in 2003, 2004 en 2006 werden onze 3 kinderen geboren. In 2010 besloten we op het ouderlijk adres van mijn man te gaan wonen in de voormalige koeienstal die we verbouwd hebben tot woning. Ik werkte toen nog in het onderwijs. In 2014 startte ik vanuit het onderwijs komend, mijn kindercoachpraktijk op onze boerderij in een voormalige koeienstal waar vroeger de kalfjes stonden. Inmiddels is mijn praktijk verplaatst naar het voormalige biggenschuurtje waar ik nu een ruime keuken heb met uitzicht op de paarden.

Op deze boerderij woon ik samen met mijn man, onze 3 kinderen en mijn schoonouders. We houden kleinschalig een kudde koeien, hebben pony's en honden en kippen en katten. De natuur is erg mooi op en rondom ons erf. Voor mijn tijd als leerkracht in het basisonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs was ik werkzaam in het bedrijfsleven. Daar kwam ik al in aanraking met coaching en begeleiding aan nieuwe medewerkers. Ik groeide van junior uit tot senior en vervulde soms de taken van supervisor voor het callcenter van een verzekeringsmaatschappij. Wat mij aansprak aan deze functie was het delen van kennis, het klantcontact, het behulpzaam zijn, het coachen van mijn nieuwe collega's bij de start van hun functie. Het coachen was veel gericht op het communiceren met klanten en het opdoen van kennis over verzekeringen.

Na een reorganisatie bij het verzekeringskantoor besloot ik het roer om te gooien en maakte ik op mijn 27e de overstap naar de PABO en rondde deze 4 jarige opleiding verkort af in 2,5 jaar. Ik verdiepte me nog een extra jaar in pedagogiek en volgde de opleiding tot kindercoach en bijscholing in kinderen met ADHD, hoogsensitiviteit, angstontwikkeling bij kinderen, Rationeel Emotieve Therapie, Rots en Water trainer en verrijkte mijn coaching met de opleiding tot paardencoach en coachen met honden en begeleiding bij angst voor honden waar ik ook docent was bij de opleiding en het deel over kinderen en angst verzorgde.

Als ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen begeleid ik naast kinderen ook graag pubermeiden en vrouwen die worstelen met zichzelf en hun eetgedrag. Ik heb van eten een vriend gemaakt, wat lang mijn vijand was. Mijn interesse in gezonde voeding heb ik weten te combineren met de opleiding tot natuurvoedingsadviseur met als extra modules: voeding en burn-out, voeding en brein en gewichtsconsulent. Met deze kennis over voeding en mijn ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn eigen proces in het herstellen van een eetstoornis, coach ik dan ook graag meisjes en vrouwen die nog in een actieve eetstoornis zitten of in een pril stadium daarvan of in een nazorgtraject willen om te ontdekken wie ze zijn zonder eetstoornis. De coaching bij een eetstoornis vindt altijd plaats onder toezicht van een huisarts en al dan niet in combinatie met een behandelaar die is aangesloten bij een kliniek.

Ik ben blij dat ik mijn passie voor koken, gezondheid, opvoeding en onderwijs, natuur, paarden en honden nu professioneel kan inzetten in de coachsessies met kinderen, ouders, pubermeiden en volwassen vrouwen.