pubermeiden 12-18 jaar

Ben jij die prachtige pubermeid tussen 12 en 18 jaar die worstelt met haar zelfbeeld?

 

Misschien zit je nog maar net in de brugklas of ben je al verder in het vervolgonderwijs. De basisschool ligt achter je. Je vriendinnen zijn hun eigen weg gegaan. Sommigen zijn naar een andere school gegaan en je ziet ze nog maar nauwelijks. Het wordt moeilijker om af te spreken. Ze hebben hun eigen leven, maken nieuwe vriendschappen. Ineens lijkt alles anders te zijn geworden. Je staat er alleen voor. Je moet weer opnieuw beginnen met het sluiten van vriendschappen. Het tempo van school ligt hoog. Het is lastig om al het huiswerk te plannen en af te krijgen. Je wilt graag goede cijfers halen. Je wilt je sterk voelen als je een presentatie moet houden voor de groep. Je wilt je lekker voelen op school tussen je klasgenootjes. Misschien heb je je eerste baantje en dat is superspannend, want je wilt het graag zo goed mogelijk doen. De vraag: "ben ik wel goed genoeg?" keert steeds terug.

Onzekerheden over wie je bent en wat je kunt en wilt, hoort bij de puberteit en het opgroeien naar een volwassen vrouw. Het is geen makkelijk fase voor heel veel pubermeiden net als jij. Je lichaam verandert, je gaat menstrueren. Misschien ben je al verliefd en ben je bang dat je niet leuk genoeg bent. Je bent zeker niet de enige die met zichzelf worstelt in deze periode van je leven. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen en is er hulp mogelijk met coaching. Ik heb al heel veel pubermeisjes mogen begeleiden in de opbouw naar meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Alles is er ook voor jou.

Lees onderstaande vragen eens door, als je jezelf herkent in veel van deze vragen, dan past mijn coaching zeker bij jou!

 • Vind je het moeilijk om contact te maken met klasgenootjes?
 • Vind je het moeilijk om vriendschappen te onderhouden, je grenzen aan te geven, voor jezelf op te komen als dat nodig is, je mening te durven zeggen?
 • Weet je niet goed wat je moet zeggen of hoe je je kunt gedragen in een groep?
 • Wil je er graag bij horen, maar heb je angst dat je er niet bij hoort?
 • Vind je het moeilijk om voor de klas te staan bij een presentatie?
 • Zijn de pauzes lastig voor je, want dan moet je ergens bij gaan staan terwijl je angst voelt of anderen het wel leuk vinden dat je erbij komt staan?
 • Ben je je zelf, je eigenwaarde, je zelfvertrouwen een beetje kwijtgeraakt?
 • Ben je onzeker over je uiterlijk? Vind je delen van jezelf niet mooi?
 • Ben je obsessief met eten bezig of merk je dat je emoties weg eet door veel te snoepen of te snacken? kun je moeilijk stoppen met eten? Ben je bang dat je dik wordt/bent?
 • Betrek je opmerkingen of kritiek op jezelf? Trek jij je alles persoonlijk aan? Voel jij je over veel dingen verantwoordelijk?
 • Ben je bang wat anderen van je vinden?
 • Voel je je vaak boos, verdrietig en eenzaam?
 • Zijn je ouders gescheiden en heb je daar veel moeite mee?
 • Is er iemand uit je familie of van je vrienden overleden en voel je daarbij veel verdriet?
 • Heb je lichamelijke klachten die samenhangen met angsten? Zoals veel en vaak buikpijn, hoofdpijn, hyperventilatie, slaapgebrek, vermoeidheid?

Herken jij jezelf in veel van bovenstaande punten?

Ik zie je, ik voel je, ik herken je. Ik heb ook op je weg gewandeld. De hindernissen en hobbels al genomen, beren op de weg gezien, ik ben vaak gevallen en weer opgestaan. Sterk geworden in wie ik ben. Liefde gevonden voor mezelf. De schatkist met waardevolle tools geopend. Mijn kwaliteiten en talenten ontdekt. Ontdekt wie ik ben en wat ik wil. En alles deel ik graag met jou, omdat ik het jou zo gun om lekker in je vel door het leven te gaan.

Ik coach jou graag zodat jij durft te zijn wie je bent. Met zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld je toekomst tegemoet gaat. Ik leer je hoe jij  kunt genieten van wie je bent. Met energie en levensvreugde mag jij gaan stralen!

 

Jij bent het waard om de beste versie van jezelf te mogen zijn in dit leven.

Wil je weten hoe ik jou kan coachen? Wat ik allemaal doe tijdens het coachtraject dat we samen aangaan? Plan dan een gratis en vrijblijvend gesprek met mij in, dan beantwoord ik je vragen en vertel ik je alles over mijn manier van coachen. Ik kan je al wel verklappen dat we altijd iets doen samen, we zitten nooit alleen aan een tafel te praten. Ik heb heel veel coachwerkvormen die kunnen passen bij jouw hulpvraag. We gaan iets actiefs of creatiefs doen, spelen een spel, werken aan ontspanning en lichaamshouding, we doen iets met paarden en honden, of gaan samen koken en bakken en leer ik je veel over voeding en je lijf.

Als wij na ons eerste gesprek beide het gevoel hebben dat we een goede match zijn, wordt de coaching na goedkeuring van gemeente of na verwijzing door de huisarts volledig vergoed. Neem contact met me op. Samen kijken we naar de mogelijkheden die er zijn voor een coachtraject op maat voor jou.

Ik bied met mijn deskundige coaching preventieve zorg aan deze kwetsbare doelgroep. De coaching is gericht op het bewerkstelligen van zelfacceptatie, vergroten van zelfvertrouwen, verstevigen van een positief zelfbeeld en lichaamsbeeld. Zelfzorg en zelfliefde zijn de pijlers van de coaching en ondersteunen een gezonde ontwikkeling. Met deze preventieve zorg draag ik bij aan het voorkomen van eetstoornissen. Vroegtijdige deskundige hulp kan veel leed besparen en voorkomen dat in een latere fase meer specialistische, psychische hulp nodig is.

Ik ben zorgaanbieder voor Centraal Gelderland en heb met de volgende gemeenten een zorgcontract: Doesburg, Arnhem, Velp, Rozendaal, Rheden, Zevenaar, Westervoort, Duiven, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre en Oude IJsselstreek.